De heerlijke zomertijd is weer aangebroken en zeg je zomer,
dan zeg je barbecue.
Naast de heerlijke sfeer en het lekkere weer draait
barbecueën vooral om lekker eten. En dat blijkt niet altijd even gemakkelijk.
Dus haal je inner-masterchef naar boven en word een ware
barbecue-meester met deze tips!
Kies de barbecuestijl die
bij je past
Barbecueën kun je op verschillende manieren doen en de
manier die je kiest, heeft invloed op (de smaak van) je eten.
Barbecueën op gas is snel warm en heeft niet de (zo bekende) rook. Dat kan handig zijn als je niet van rook houdt, maar haalt ook de rokerige smaak uit eten.
Briketten worden langzaam warm EN koelen langzaam af. Je
hebt dus lang een constante temperatuur wat voor je gerechten prettig is. Zeker
als je een barbecue met deksel hebt een aanrader!
Houtskool is bekend om zijn as, maar daarmee ook om zijn
heerlijk rokerige smaak. Het is wat lastiger om je barbecue op temperatuur te
houden (ze zijn snel warm, maar verliezen ook hun warmte weer snel).
Marineer en creëer smaak
De verfijning die we in ons avondeten willen lijken we soms
te vergeten bij het barbecueën. Maar ook dan wil je mals vlees, smaakvolle
gerechten en eten dat goed op smaak gebracht is.
Marineer (afhankelijk van het vlees/ de kip/groenten
voldoende lang en wees niet zuinig met kruiden.
Varieer met vlees, vis en
groenten
Hoewel we bij barbecue bijna altijd vooral aan vlees denken
in eerste instantie, is naast vis ook groenten de afgelopen jaren populair
geworden. Niet zo raar, want we leven steeds bewuster en binnen vegetarische
eetgewoonten of diëten past groenten heel goed. En, groenten op de barbecue
smaken prima!
Zo voorkom je ongaar en
zwart eten
Een doorn in het oog van veel barbecues. De ene kant is
zwart maar de binnenkant is nog niet gaar. Dit komt enerzijds door je
temperatuur (of hoe hoog je je eten vanaf het vuur legt).
Anderzijds helpt het enorm als je groenten en vlees in
gelijke stukken snijdt.
Te hoge temperaturen zorgen ervoor dat de binnenkant niet de
kans krijgt om te garen. Dat is hetzelfde als een hele hete pan op hoog vuur.
Liever niet zelf aan het
werk maar ontspannen aan tafel?
Ook in de zomer staat ons team voor je klaar! Reserveer online of bekijk onze website om alvast wat inspiratie op te
doen.
Een opmerking toevoegen