De heerlijke zomertijd is weer aangebroken en zeg je zomer, dan zeg je barbecue.
Naast de heerlijke sfeer en het lekkere weer draait barbecueën vooral om lekker eten. En dat blijkt niet altijd even gemakkelijk.

Dus haal je inner-masterchef naar boven en word een ware barbecue-meester met deze tips!


Kies de barbecuestijl die bij je past
Barbecueën kun je op verschillende manieren doen en de manier die je kiest, heeft invloed op (de smaak van) je eten.

Barbecueën op gas is snel warm en heeft niet de (zo bekende) rook. Dat kan handig zijn als je niet van rook houdt, maar haalt ook de rokerige smaak uit eten.

Briketten worden langzaam warm EN koelen langzaam af. Je hebt dus lang een constante temperatuur wat voor je gerechten prettig is. Zeker als je een barbecue met deksel hebt een aanrader!

Houtskool is bekend om zijn as, maar daarmee ook om zijn heerlijk rokerige smaak. Het is wat lastiger om je barbecue op temperatuur te houden (ze zijn snel warm, maar verliezen ook hun warmte weer snel).




Marineer en creëer smaak
De verfijning die we in ons avondeten willen lijken we soms te vergeten bij het barbecueën. Maar ook dan wil je mals vlees, smaakvolle gerechten en eten dat goed op smaak gebracht is.
Marineer (afhankelijk van het vlees/ de kip/groenten voldoende lang en wees niet zuinig met kruiden.


Varieer met vlees, vis en groenten
Hoewel we bij barbecue bijna altijd vooral aan vlees denken in eerste instantie, is naast vis ook groenten de afgelopen jaren populair geworden. Niet zo raar, want we leven steeds bewuster en binnen vegetarische eetgewoonten of diëten past groenten heel goed. En, groenten op de barbecue smaken prima!




Zo voorkom je ongaar en zwart eten
Een doorn in het oog van veel barbecues. De ene kant is zwart maar de binnenkant is nog niet gaar. Dit komt enerzijds door je temperatuur (of hoe hoog je je eten vanaf het vuur legt).
Anderzijds helpt het enorm als je groenten en vlees in gelijke stukken snijdt.
Te hoge temperaturen zorgen ervoor dat de binnenkant niet de kans krijgt om te garen. Dat is hetzelfde als een hele hete pan op hoog vuur.



Liever niet zelf aan het werk maar ontspannen aan tafel?
Ook in de zomer staat ons team voor je klaar! Reserveer online of bekijk onze website om alvast wat inspiratie op te doen. 



0

Een opmerking toevoegen

    Laden